• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Szubjektív bemutatkozóm

Tábit Saroltának hívnak, 1971-ben születtem Budapesten a Skorpió havában. Már kisgyermekként vonzott a gyógyítás, a segítés világa, és kamasz koromban hosszasan vívódtam az orvosi és a pszichológusi pálya között - végül az utóbbi mellett döntöttem.

Mai napig hálás szívvel gondolok mestereimre: Popper Tanár Úrra, Bagdy Emőkére és mindazon tanáraimra, akiktől nem csak tudást, hanem integratív látásmódot is elsajátíthattam. 

Majd 20 éve praktizálok pszichológusként, dinamikus és hipnoterápiás módszerspecifikus képzettséggel. Kiemelt érdeklődési területem az étkezési zavarok, a kardiovaszkuláris kórképek és a pszichoszexuális problémák – orvosi felügyelet és konzultáció melletti – pszichés támogatása.

Hiszem és tudom, hogy az elme képes megbetegíteni a testet, de ezt a folyamatot vissza is tudjuk fordítani egy szakember empatikus, támogató lelki vezetése mellett. Ehhez viszont elengedhetetlen a saját személyes felelősségünk felvállalása. A terápia közös utazás és felfedezés a lelki tartományokba páciens és terapeuta között.

Számomra mind az életben, mind a terápiás kapcsolatban a legfontosabb értékek a feltétel nélküli szeretet, az őszinteség, a bizalom és egymás kölcsönös tisztelete. A terápia nehéz folyamat: megrázó, megterhelő, felemelő, de egy egyszeri és megismételhetetlen kapcsolat, ahol újra lehet írni a sorskönyvet és fel lehet töltődni a hétköznapokhoz. E folyamat sem kell, hogy nélkülözze a humort, az öniróniát, a közös nevetést.

Ha olyan pszichológust keres, aki hiteles életével és aktív figyelemmel, elfogadással, szakmai tudással szeretne Önnek segíteni, tiszteljen meg bizalmával!

Esettanulmányaim

Enni vagy nem lenni?

Barangolások a bulimia …

Fényes Heroin

Esettanulmányomban egy multiszimptómás tünetekkel …

Kamasz-panasz

Problémás serdülő diagnosztikája és terápiája a …

Kapcsolat

Konzultációs helyszínek

2360 Gyál, Széchenyi u. 30.

1136 Budapest, Pannónia u. 25.

Terápiás helyszín

1136 Budapest, Pannónia u. 25.

Telefon

(30) 446 3559

E-mail

tabitsarolta@gmail.com

Rólam mondták

Keiati, 16 éves diák

"Saci nénihez szerettem terápiába járni, mert amit a szüleimnek és a barátaimnak sem mertem elmondani, azt nek igen; és mindig érdeklődő, nyitott és türelmes volt velem."

György, 57 éves állatorvos

"A terápiában kicsit újra gyermek lehettem és a szeretetteli, oldott légkörben azt a figyelmet tapasztalhattam meg, mint drága szüleim társaságában.  Jól esett az időutazás, sok könny, nevetés és a végén egy kis "újjászületés". Kár, hogy nem korábban kezdtem el. Sok szorongós-mélabús évet megspórolhattam volna." 

Juci, 31 éves kozmetikus

"Szkeptikus voltam minden pszichológussal és terápiás módszerrel. Párom ultimátumot adott, vagy felhagyok a "szenvedéssel" és felnövök, vagy új társat keres. Pár hét után már alig vártam, hogy mehessek, mert Sarolta lett a legfőbb bizalmasom. Egy év alatt sok mindent feltártunk, és ami a legfontosabb: az esküvőmre készülök. Köszönöm! Nekem megérte!!" 

Sámuel, 36 éves hitoktató

"Az én terápiámban az volt a legjobb, hogy nem akarta megváltoztetni az értékrendem, az ízlésem, a hitem (bevallom, eleinte féltem ettől) és úgy fogadott el, mint a lelkipásztor az ő megtévedt bárányát - csak hallgatott, terelgetett és gondolkodásra késztetett; az életem mozaikcserepeinek összeillesztésére." 

Gábor, 55 éves vállalkozó

"Egy végzetesnek hitt betegség teljesen padlóra küldött. Az orvosok mellett az ő Simonton-terápiája és végigvezetése a gyógyulásom állomásain segített a legtöbbet. Még ma sem hiszem el, hogy itt vagyok..."