• 1
 • 2
 • 3
 • 4

Módszereim

20 éves elméleti és gyakorlati tapasztalatom lehetőséget ad arra, hogy a kliensek életproblémájához, személyiségéhez, lehetőségeihez leginkább illeszkedő terápiás módszert alkalmazhassak.

Terápiákat főként egyénileg és pároknak tartok, de azonos problematikájú, például daganatos betegeknek is vezetek Simonton-tréninget vagy serdülőknek művészetterápiás csoportot.

Az egyéni terápiák az 1-5 üléses fókuszterápiától a hosszú, feltáró, analitikus szemléletű - akár 1-1,5 év időtartamú - terápiákig tarthatnak. Néha az 1-2 alkalmas első interjú és segítő beszélgetés is elindíthat változást és alkalmassá tehet egy későbbi terápiára.

Egyéni terápiás módszereim

 • problémafeltáró interjú és 1-5 üléses fókuszterápia, jól behatárolható problémánál

 • szülőkonzultáció, 1-2 ülésben serdülő terápiája mellett vagy önállóan

 • feltáró terápia dinamikus szemléletben, ahol a tünetek, elakadások, személyiségfejlődési krízisek mélyebb gyökereit, a tudattalan mozgtaórugókat tárjuk fel

 • Katathym Immaginációs Terápia, ahol szimbólumok bevonásával dolgozunk át tudattalan konfliktusokat és mély alapproblémákat

 • Neuro-Lingvisztikus-programozás (NLP) pozitív gondolkodás, jövőkép kialakítás, belső gátak elhárítása a személyiség kibontakoztatásához

 • Dr. Hamer Germán Medicina a daganatos betegségek mögötti lelki okok (kiváltó és fenntartó tényezők) feltárásával javítja a szomatikus gyógyulás esélyeit

 • igény szerint komplex pszicho-diagnosztikai vizsgálat és kiértékelés, konzultáció (1-3 alkalom)

Csoportterápiás módszereim

 • Simonton-tréning daganatos betegeknek és hozzátartozóiknak

 • relaxációs, immaginációs csoport szorongó betegeknek és hozzátartozóiknak

 • kiégés megelőző, énerősítő csoportok cégeknek, szervezeteknek

Esettanulmányaim

Enni vagy nem lenni?

Barangolások a bulimia …

Fényes Heroin

Esettanulmányomban egy multiszimptómás tünetekkel …

Kamasz-panasz

Problémás serdülő diagnosztikája és terápiája a …

Kapcsolat

Konzultációs helyszínek

2360 Gyál, Széchenyi u. 30.

1136 Budapest, Pannónia u. 25.

Terápiás helyszín

1136 Budapest, Pannónia u. 25.

Telefon

(30) 446 3559

E-mail

tabitsarolta@gmail.com

Rólam mondták

Gábor, 55 éves vállalkozó

"Egy végzetesnek hitt betegség teljesen padlóra küldött. Az orvosok mellett az ő Simonton-terápiája és végigvezetése a gyógyulásom állomásain segített a legtöbbet. Még ma sem hiszem el, hogy itt vagyok..." 

György, 57 éves állatorvos

"A terápiában kicsit újra gyermek lehettem és a szeretetteli, oldott légkörben azt a figyelmet tapasztalhattam meg, mint drága szüleim társaságában.  Jól esett az időutazás, sok könny, nevetés és a végén egy kis "újjászületés". Kár, hogy nem korábban kezdtem el. Sok szorongós-mélabús évet megspórolhattam volna." 

Juci, 31 éves kozmetikus

"Szkeptikus voltam minden pszichológussal és terápiás módszerrel. Párom ultimátumot adott, vagy felhagyok a "szenvedéssel" és felnövök, vagy új társat keres. Pár hét után már alig vártam, hogy mehessek, mert Sarolta lett a legfőbb bizalmasom. Egy év alatt sok mindent feltártunk, és ami a legfontosabb: az esküvőmre készülök. Köszönöm! Nekem megérte!!" 

Sámuel, 36 éves hitoktató

"Az én terápiámban az volt a legjobb, hogy nem akarta megváltoztetni az értékrendem, az ízlésem, a hitem (bevallom, eleinte féltem ettől) és úgy fogadott el, mint a lelkipásztor az ő megtévedt bárányát - csak hallgatott, terelgetett és gondolkodásra késztetett; az életem mozaikcserepeinek összeillesztésére." 

Keiati, 16 éves diák

"Saci nénihez szerettem terápiába járni, mert amit a szüleimnek és a barátaimnak sem mertem elmondani, azt nek igen; és mindig érdeklődő, nyitott és türelmes volt velem."