• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Gyermekkori problémák

Agresszíó

Agresszíó

Az agresszivitás olyan viselkedési forma, amely egy másik élőlény bántalmazását vagy sérülését szándékszik elérni úgy, hogy a célzott személy el akarja kerülni ezt a bánásmódot. A modern meglátások szerint, az agresszivitás egy természetes és adaptív viselkedés, amely az evolúció során alakult ki az emberi fajnál. Az agresszivitás olyan viselkedés, amelynek következménye az egyén relatív társas dominanciájának növekedése.

tovább

Figyelemzavar

Figyelemzavar

Ha beszélünk a gyerekkel a problémájáról, metafórával talán így jellemezhetjük ezt az állapotot: „a te agyad jól működik, csak egy kicsit rövidlátó”, „az eszed úgy működik mint egy számítógép, amelyiknek a memóriája olyan nagy (nagyon jó), hogy valami mindig kipotyog belőle, mielőtt a merevlemezen eltárolhatnád”.

tovább

Hisztériás

Hisztériás

Pszichoszomatikus kórképek: lelki bajok, elfojtások, amelyek testi tünetekké manifesztálódnak. Ezért is nevezték Freud korában hisztériás vagy konverziós tünetképzésnek. Ilyenkor a trauma az állandó belső feszültség, a lelki síkról konkrét testi tünetbe vagy betegségbe csúszik át. Később, a pszicho-neuro-immunológia tudománya kémiailag is igazolta, hogy nincs önmagában csak testi betegség, hanem folyamatos kölcsönhatás áll fenn test és lélek között.

tovább

Kényszeres zavar

Kényszeres zavar

A kényszerbetegség (obszesszív-kompulzív zavar) fő jellemzője az obszessziók és kompulziók fellépése, melyek a kliens számára jelentős szorongást és diszkomfort érzést okoz.

tovább

Pszichoszomatikus

Pszichoszomatikus

Egy kutató rámutatott arra, hogy a gyermekkor pszichoszomatikus betegségei csak fejlődésükben és a fejlődés fázisaiban vizsgálhatók.

tovább

Személyiségzavaros

Személyiségzavaros

A személyiségzavarok már serdülőkorban is megjelenő, de tesztekkel és életvezetés alapján fiatal felnőtt korban diagnosztizálható kórképek. Ezen esetekben a személyiség olyan tartós és kóros magatartásbeli és érzelmi megnyilvánulásairól beszélünk, melyek jelentősen eltérnek a társadalmi normáktól és elvárásoktól. Gyakran egy életen át fennmaradó állapotok, amelynek csupán tüneti képe csökkenthető.

tovább

Szorongás

Szorongás

Perczel (2011) rávilágított arra, hogy a szorongásos zavaroknak (generalizált szorongás, kényszeres zavar, pánikzavar, szociális szorongás, specifikus fóbia) több közös jellemzője van: szelektív, beszűkült figyelem.

tovább

Esettanulmányaim

Enni vagy nem lenni?

Barangolások a bulimia …

Fényes Heroin

Esettanulmányomban egy multiszimptómás tünetekkel …

Kamasz-panasz

Problémás serdülő diagnosztikája és terápiája a …

Kapcsolat

Konzultációs helyszínek

2360 Gyál, Széchenyi u. 30.

1136 Budapest, Pannónia u. 25.

Terápiás helyszín

1136 Budapest, Pannónia u. 25.

Telefon

(30) 446 3559

E-mail

tabitsarolta@gmail.com

Rólam mondták

Katalin, 44 éves óvónő

"Sarolta nagyon sokat segített abban, hogy fel tudjam dolgozni a családtagjaim elvesztése miatt érzett fájdalmamat és megengedjem magamnak újra a reményt, a vidámságot; az állandó önmarcangolás helyett a jövőbe vetett bizalmat..." 

Gábor, 55 éves vállalkozó

"Egy végzetesnek hitt betegség teljesen padlóra küldött. Az orvosok mellett az ő Simonton-terápiája és végigvezetése a gyógyulásom állomásain segített a legtöbbet. Még ma sem hiszem el, hogy itt vagyok..." 

Sámuel, 36 éves hitoktató

"Az én terápiámban az volt a legjobb, hogy nem akarta megváltoztetni az értékrendem, az ízlésem, a hitem (bevallom, eleinte féltem ettől) és úgy fogadott el, mint a lelkipásztor az ő megtévedt bárányát - csak hallgatott, terelgetett és gondolkodásra késztetett; az életem mozaikcserepeinek összeillesztésére." 

György, 57 éves állatorvos

"A terápiában kicsit újra gyermek lehettem és a szeretetteli, oldott légkörben azt a figyelmet tapasztalhattam meg, mint drága szüleim társaságában.  Jól esett az időutazás, sok könny, nevetés és a végén egy kis "újjászületés". Kár, hogy nem korábban kezdtem el. Sok szorongós-mélabús évet megspórolhattam volna." 

Juci, 31 éves kozmetikus

"Szkeptikus voltam minden pszichológussal és terápiás módszerrel. Párom ultimátumot adott, vagy felhagyok a "szenvedéssel" és felnövök, vagy új társat keres. Pár hét után már alig vártam, hogy mehessek, mert Sarolta lett a legfőbb bizalmasom. Egy év alatt sok mindent feltártunk, és ami a legfontosabb: az esküvőmre készülök. Köszönöm! Nekem megérte!!"