• 1
 • 2
 • 3
 • 4

Kedves Érdeklődő!

Tábit Sarolta vagyok, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta jelölt. Majd 20 éve praktizálok pszichológusként, dinamikus és hipnoterápiás módszerspecifikus képzettséggel. Pályakezdőként a Budapest XVIII. kerületi Nevelési Tanácsadóban (jelenlegi nevén: Pedagógiai Szakszolgálat) dolgoztam gyermekpszichológusként, később pedig intézményvezető helyettesként. 2008-tól pedig a Kertváros Gyáli Kistérség Nevelési Tanácsadó, 2013-tól Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyáli Tagintézményének igazgatója vagyok.

Kiemelt érdeklődési területem az étkezési zavarok, a kardiovaszkuláris kórképek és a pszichoszexuális problémák – orvosi felügyelet és konzultáció melletti – pszichés támogatása. Az egyéni terápiák mellett fontosnak tartom a csapatépítést, kiégés megelőzést. Ennek szellemében tartottam már intézményi szupervíziót, tréningeket és konferencia-előadásokat.

Hiszem és tudom, hogy az elme képes megbetegíteni a testet, de ezt a folyamatot vissza is tudjuk fordítani egy szakember empatikus, támogató lelki vezetése mellett. Ehhez viszont elengedhetetlen a saját személyes felelősségünk felvállalása. A terápia közös utazás és felfedezés a lelki tartományokba páciens és terapeuta között, ahol a terapeuta csak kísérő, a döntést és a megoldást mindig a kliens hozza meg.

Számomra mind az életben, mind a terápiás kapcsolatban a legfontosabb értékek a feltétel nélküli szeretet, az őszinteség, a bizalom és egymás kölcsönös tisztelete. A terápia nehéz folyamat: megrázó, megterhelő, felemelő, de egy egyszeri és megismételhetetlen kapcsolat, ahol újra lehet írni a sorskönyvet és fel lehet töltődni a hétköznapokhoz. E folyamat sem kell, hogy nélkülözze a humort, az öniróniát, a közös nevetést.

A terapeuta személyisége, a terápiás térben megnyilvánuló elfogadó hozzáállás és empatikus légkör adja azt a biztonságos hátteret, amelyben a változás kibontakozhat. Szemléletem dinamikusan orientált, de terápiás munkámban használok imaginatív-, kognitív- és NLP-s technikákat is. A módszerek integrációjában hiszek és a „jó illeszkedésben” terapeuta és kliens között.

Ha egy nyitott, empatikus, az élet örömeit és szépségeit élvezni tudó, optimista beállítódású terapeutát keres, forduljon hozzám bizalommal, a következő problémák, tünetek bármelyikével!

Magánszemélyeknek

 • nehéz serdülők és családtagjaik

 • szülő-gyerek kapcsolati problémák

 • elakadások a gyermeknevelésben és az egészséges kötődésben, leválásban

 • hangulatzavarok, szorongásos tünetek, pánik és fóbia

 • önértékelési- és önbizalom problémák, életközépi krízis

 • veszteség- és gyászfeldolgozás

 • újrakezdés, válás, társ/gyermek elveszése, munkahelyváltozás után

 • időskori szomatikus és mentális problémákkal való együttélés megkönnyítése

 • krónikus betegségekkel (autoimmun és daganatos betegségek) sikeresebb pszichés megküzdés, hipnoterápiás módszerek, Simonton-tréning

 • krónikus betegség gyermek-, serdülő- vagy felnőtt korban és ennek pszichés következményei

 • kötődési zavarok, párkapcsolati nehézségek, elakadások

 • pszichoszexuális fejlődés zavarai, szexuális diszfunkciók komplex megközelítése, szükség esetén több szakember bevonásával

Szervezeteknek, intézményeknek, cégeknek

Nem betegeknek, csupán érdeklődőknek

 • kiégés prevenciós előadások és sajátélmény workshop-ok

 • esetmegbeszélő konzultációk

 • vezetői elakadások átbeszélése, alternatívák felkutatása

 • önismereti célú tesztfelvétel, kiértékelés, átbeszélés

 • pályaorientációs vizsgálat és tanácsadás

 • tehetségdiagnosztika és javaslatok


Esettanulmányaim

Enni vagy nem lenni?

Barangolások a bulimia …

Fényes Heroin

Esettanulmányomban egy multiszimptómás tünetekkel …

Kamasz-panasz

Problémás serdülő diagnosztikája és terápiája a …

Kapcsolat

Konzultációs helyszínek

2360 Gyál, Széchenyi u. 30.

1136 Budapest, Pannónia u. 25.

Terápiás helyszín

1136 Budapest, Pannónia u. 25.

Telefon

(30) 446 3559

E-mail

tabitsarolta@gmail.com

Rólam mondták

Sámuel, 36 éves hitoktató

"Az én terápiámban az volt a legjobb, hogy nem akarta megváltoztetni az értékrendem, az ízlésem, a hitem (bevallom, eleinte féltem ettől) és úgy fogadott el, mint a lelkipásztor az ő megtévedt bárányát - csak hallgatott, terelgetett és gondolkodásra késztetett; az életem mozaikcserepeinek összeillesztésére." 

Gábor, 55 éves vállalkozó

"Egy végzetesnek hitt betegség teljesen padlóra küldött. Az orvosok mellett az ő Simonton-terápiája és végigvezetése a gyógyulásom állomásain segített a legtöbbet. Még ma sem hiszem el, hogy itt vagyok..." 

Juci, 31 éves kozmetikus

"Szkeptikus voltam minden pszichológussal és terápiás módszerrel. Párom ultimátumot adott, vagy felhagyok a "szenvedéssel" és felnövök, vagy új társat keres. Pár hét után már alig vártam, hogy mehessek, mert Sarolta lett a legfőbb bizalmasom. Egy év alatt sok mindent feltártunk, és ami a legfontosabb: az esküvőmre készülök. Köszönöm! Nekem megérte!!" 

Katalin, 44 éves óvónő

"Sarolta nagyon sokat segített abban, hogy fel tudjam dolgozni a családtagjaim elvesztése miatt érzett fájdalmamat és megengedjem magamnak újra a reményt, a vidámságot; az állandó önmarcangolás helyett a jövőbe vetett bizalmat..." 

György, 57 éves állatorvos

"A terápiában kicsit újra gyermek lehettem és a szeretetteli, oldott légkörben azt a figyelmet tapasztalhattam meg, mint drága szüleim társaságában.  Jól esett az időutazás, sok könny, nevetés és a végén egy kis "újjászületés". Kár, hogy nem korábban kezdtem el. Sok szorongós-mélabús évet megspórolhattam volna."