LELKITÁMASZ

Tábit Sarolta klinikai szakpszichológus online magazinja

Esettanulmányaim

Enni vagy nem lenni?

Barangolások a bulimia …

Fényes Heroin

Esettanulmányomban egy multiszimptómás tünetekkel …

Kamasz-panasz

Problémás serdülő diagnosztikája és terápiája a …

Szubjektív bemutatkozóm

Tábit Saroltának hívnak, 1971-ben születtem Budapesten a Skorpió havában. Már kisgyermekként vonzott a gyógyítás, a segítés világa, és kamasz koromban hosszasan vívódtam az orvosi és a pszichológusi pálya között - végül az utóbbi mellett döntöttem.

Mai napig hálás szívvel gondolok mestereimre: Popper Tanár Úrra, Bagdy Emőkére és mindazon tanáraimra, akiktől nem csak tudást, hanem integratív látásmódot is elsajátíthattam. 

Majd 20 éve praktizálok pszichológusként, dinamikus és hipnoterápiás módszerspecifikus képzettséggel. Kiemelt érdeklődési területem az étkezési zavarok, a kardiovaszkuláris kórképek és a pszichoszexuális problémák – orvosi felügyelet és konzultáció melletti – pszichés támogatása.

Hiszem és tudom, hogy az elme képes megbetegíteni a testet, de ezt a folyamatot vissza is tudjuk fordítani egy szakember empatikus, támogató lelki vezetése mellett. Ehhez viszont elengedhetetlen a saját személyes felelősségünk felvállalása. A terápia közös utazás és felfedezés a lelki tartományokba páciens és terapeuta között.

Számomra mind az életben, mind a terápiás kapcsolatban a legfontosabb értékek a feltétel nélküli szeretet, az őszinteség, a bizalom és egymás kölcsönös tisztelete. A terápia nehéz folyamat: megrázó, megterhelő, felemelő, de egy egyszeri és megismételhetetlen kapcsolat, ahol újra lehet írni a sorskönyvet és fel lehet töltődni a hétköznapokhoz. E folyamat sem kell, hogy nélkülözze a humort, az öniróniát, a közös nevetést.

Ha olyan pszichológust keres, aki hiteles életével és aktív figyelemmel, elfogadással, szakmai tudással szeretne Önnek segíteni, tiszteljen meg bizalmával!